Konfirmasjon: 5 smarte tips

Hjelpes, avkommet skal konfirmeres! Hvor skal man begynne med å planlegge konfirmasjonen? Ikke bare må du tenke på gave til årets konfirmasjon, du må også holde styr på gjesteliste, leie av lokale, oppdekking, mat, pynt, dress og kjole. Det kan virke overveldende for noen og enhver.

Her har vi samlet 5 smarte tips for gjennomføring av en vellykket konfirmasjon.

1. Gjesteliste til konfirmasjon

Hvem skal dere invitere? Mange lurer på om det er vanlig å invitere stor-familien og venner og bekjente. Man kan jo si at det selvsagt er valgfritt, men det vanlige er nærmeste familie, i tillegg til tanter og onkler, fettere og kusiner, og besteforeldre. Samtidig er det helt akseptabelt å invitere andre nære bekjente, som gode naboer som har gjerne har kjent konfirmanten lenge. Mange inviterer også gode venner av den som konfirmeres, såfremt de selv ikke har konfirmasjon akkurat den dagen.

Med andre ord er det ingen spesifikk kutyme på gjesteliste til konfirmasjon. Det viktigste er at det er mennesker som har en relasjon til konfirmanten, og som bidrar til at dagen blir vellykket.

2. Leie av lokale

Lokale til konfirmasjon

Lokale til konfirmasjon

Når man omsider er blitt enige om en god gjesteliste, må man tenke på hvor man skal avholde konfirmasjonen. I det siste er det blitt mer og mer populært å holde den hjemme hos seg, enten med en kokk hjem, koldtbord fra catering, eller ved at alle deltakere tar med seg en eller to matretter hver. Majoriteten velger allikevel å leie et lokale, gjerne i nærheten av stedet der konfirmasjonen finner sted.

Det viktigste her er å velge et lokale som har god plass til alle gjestene, samtidig som det skal være innenfor budsjettet deres. Det finnes en rekke velhus i hele Norge man kan leie for en rimelig penge. Dersom man ønsker å bruke mye penger på konfirmasjonen kan man også leie et større lokale som ofte også brukes til profesjonelle arrangementer. Her må man vurdere 1) hvor mye skal dere bruke, 2) hvor lokalet ligger og 3) hvor enkelt er det å komme seg dit.

Vær ute i god tid, så finner du enklere det perfekte lokale til konfirmasjon.

3. Oppdekking og pynt

Bilder av konfirmanten

Bilder av konfirmanten

Deretter må man tenke på hvordan det skal dekkes opp, og pynten man skal ha på bordet og i lokalet. Her er det bare kreativiteten som setter stopper. Det viktige er at man tenker på farger, materiale og elementer som sier noe om konfirmanten. Er han eller hun glad i dyr? Har konfirmanten vært mye ute og reist? Vunnet mange pokaler i sin idrett? Det er utrolig mye artig man gjøre for å sette en ekstra spiss på konfirmasjonen, så bruk litt tid på å brainstorme rundt dette.

Kanskje kan man henge opp fine bilder fra fødsel til dags dato av konfirmanten? Hva med elementer fra reisene dere har hatt sammen på bordet? Tenk så gøy det er for konfirmanten at dere har gjort noe skikkelig artig!

4. Catering og mat til konfirmasjon

Så er det på tid å tenke på noe av det aller viktigste; hva slags mat / catering skal dere servere i konfirmasjonen? I Oslo og Akershus finnes det flust av catering å velge mellom, mens i distriktene er det kanskje ikke så mange. Det første man bør avklare er om man skal ta sjansen på å lage maten selv, om alle skal bidra med mat eller om dere skal bestille catering. Det mest populære er koldtbord med eggerøre, røkelaks, spekemat, karbonader og annet godt.

Mange velger å bestille catering til konfirmasjon, slik at man heller kan fokusere på å ha det hyggelig med gjestene – og gjestene slipper å ta med mat. De har tross alt tatt med gaver til konfirmanten 🙂

5. Underholdning til konfirmasjon

Gitarspilling

Det er essensielt at både gjestene og konfirmanten koser seg på dagen. Et veldig viktig element her er at man har planlagt litt artig underholdning. Det er flott med taler, som man selvsagt skal holde denne dagen, men også utrolig artig med litt ekstra underholdning. Igjen er det kun fantasien som setter stopper (men ingen vil vel ha en klein konfirmasjon som man ofte har sett på TV-reklamer, så ha dette i bakhodet…).

Man har gjerne flere skjulte talenter i familien enn man aner. Kanskje har man en gitarist, sjonglør eller diktskriver i nær omkrets. Hør litt rundt om noen kan stille opp med et artig innslag – det trenger ikke koste så mye å arrangere konfirmasjon!

På Cateringo.no finner du catering fra de beste cateringene i Oslo og Akershus. Sammenlikne priser og bestill enkelt – vi har et stort utvalg av cateringmat til konfirmasjon og kan også hjelpe til med å finne det perfekte lokale for dere.

Send en mail eller ring oss: 41 33 12 00 / post@cateringo.no.