Selskapsmat - 3 retter

Selskapsmeny – 3 retter

Fra Catering EC

kr 495,00

Kategori: Stikkord: , ,

post@cateringo.no / 91686853

Selskapsmat – meny 3 retter

Minimumsbestilling 10 personer

Det følger med ovnsbakte småpoteter til alle menyene.
Vi tar forbehold om at råvarene kan variere i forhold til sesong og tilgang. Vi vil alltid informere gjestene ved endringer.

– Sjø-ørret Tataki med wasabimajones, Masagorogn, koriandersalat, sesam, soya- og olivenvinaigrette

– Lammeculotte stekt med salvie og hvitløk, persillerotkrem, ristet stjerneløk, edamamebønner og lammesjy tilsmakt persille og sitron

– Melkesjokolade-terrine med krydderkjeks, rørte bringebær og hvit sjokolade-is med skogsbær

Vinforslag:
5815001 Calles Riesling Rheingau 164,90, finnes på alle pol
3434901 Barbera d´Alba Battaglione Ratti 159,90, finnes på alle pol
3267701 Moscato d´Asti Saracco 139,90, finnes på alle pol

Allergener:Korn/Gluten, Egg, Fisk, Soya, Melk, Nøtter, Selleri, Sennep, Sesamfrø, Sulfitt, Lupin

 

Selskapsmat til catering

Selskapsmat er svært populært å bestille til feirende anledninger. Bryllup, bursdager og fest er typiske arrangementer man ønsker en perfekt sammensatt meny til. Selskapsmat slik vi kjenner det ble først populært, og tatt i bruk som begrep, i Frankrike på 1700-tallet. Ettersom mat spilte en stadig viktigere rolle i den franske kulturen, kom det flere restauranter i landet. «Restaurant» oversatt til norsk betyr «mat som gjenoppretter», og det var dette som var rollen til de første; de fleste serverte suppe og kraft som skulle gi gjestene energi. Det sies at det var A. Boulanger som åpnet den aller første restauranten i Frankrike i 1765, og han var også den første som tilbød en meny å velge fra.

 

Historien om selskapsmat

20 år senere, i 1782, åpnet den første luksusrestauranten i Paris. Eieren, Antoine Beauvilliers, ble den første virkelig kjente hovmesteren og han døpte restauranten La Grande Taverne de Loudres. Han blir regnet som den første som kombinerte de 4 prinsippene for gode selskapsmiddager; et flott rom, flinke servitører, variert vinkjeller og utsøkt matlaging. Han satte standarden for fremtidige hovmestere og servitører ved å innta rollen som en vennlig men morsom vert under middagene.

Like etter kom den franske revolusjonen. De nye egalitære verdiene gjorde at god selskapsmat ikke bare ble tilgjengelige for eliten, men også folket. Tidligere satt de fleste i eliten i flotte hjem og spiste storartede selskapsmiddager; nå måtte de arbeidsløse kokkene, bakerne og servitørene finne annet arbeid. Mange startet derfor restauranter hvor hvermann kunne spise nydelig selskapsmat.

 

Se alle rettene til selskapsmat eller sett sammen din egen meny.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å vurdere “Selskapsmeny – 3 retter”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Catering EC

Siden 2004 har denne cateringen levert nydelig mat til tusenvis av fornøyde gjester. Cateringen møter alle våre krav. Endelig gjesteantall må gis senest 3 dager i forveien. Levering samt henting av fat: 280,- i Oslo/Akershus, uansett avstand. Hente selv: Gratis.