Barnebursdag – 5 tips for planlegging

Barnebursdag er rett og slett ingen lek. Barna skal underholdes, mat og kake skal smake godt og – det må ryddes og vaskes. Mange velger av disse grunnene å ha barnebursdag utenfor huset, for eksempel på lekeland eller utendørs dersom været tillater det. Det er også populært å leie inn tryllekunstner eller annen underholdning.  

Her har vi samlet 5 smarte tips til å planlegge barnebursdag.

1. Maten

Barn elsker mat som pizza, taco og snacks. For å spare tid er det mange som bestiller dette inn, og heldigvis koster det heller ikke mye. Det tar heller ikke lang tid å lage dette selv. Man kan enkelt

Kake til barnebursdag

Kake til barnebursdag

lage morsomme pizzaer i forskjellige former. Det kan være lurt å unngå snacks og mat med nøtter i da det er mange som er allergiske mot spesielt dette.

Et annet artig tips er å bake boller med bursdagsbarnets første bokstav og legge dette på bordet som en velkomst til gjestene. Husk uansett å spørre om eventuelle matallergier gjestene har!

2. Planlegge underholdning

Bruk tid før barnebursdagen til å planlegge underholdningen. Et godt tips er å ha leker som barna kan leke sammen, men også gjerne underholdning som en tryllekunstner eller klovn. Det finnes mange som tilbyr dette for barnebursdag i hele Norge, se her for en oversikt. Alternativt kan man alltids teste sine egne evner og underholde på egenhånd.

Populære leker barna kan leke sammen er å sette halen på grisen med bind for øynene, ballong på bena som de skal forsøke å sprekke på hverandre eller stolleken.

3. Velge tema og sted

Er man ute etter å gjøre det enkelt og rimelig, kan man ha barnebursdagen hjemme. Her kan man kjøpe inn pynt og dekor som passer til barnet som har bursdag. Gode alternativer er fotballbursdag, prinsessbursdag, legobursdag, Hawaiifest, cowboybursdag, discobursdag, superheltfest.

Ellers finnes det en rekke steder som er tilrettelagt for barnebursdag, se bl.a. her for steder i Oslo. Uansett hvor dere ender opp: Husk at barna gjerne husker temaet mer enn en fin kake, så bruk tid på dette!

4. Invitasjoner

Bestill personlige invitasjoner gjerne seks uker før barnebursdagen og send ut invitasjonene ca 3 uker i forkant.

Barnebursdag

Barnebursdag

En del steder tilbyr invitasjoner dersom du har booket arrangementet med dem, så høre om de kan sende ut med sitt tema til gjestene. Alternativt finnes det flere nettsteder hvor du kan lage flotte invitasjoner og printe ut til barnebursdag.

5. Ha det gøy!

Ikke over-arranger bursdagen dersom barna leker godt sammen. Så lenge bursdagsbarnet ser ut til å ha det gøy er det bare å la det stå til – og glede seg til du må vaske og rydde 🙂

Kan vi hjelpe deg med noe?

Lurer du på noe angående hva slags mat som er populært til barnebursdag? På Cateringo kan du sammenlikne priser på mat til barnebursdag, og vi kan også hjelpe deg med å sette sammen en skreddersydd meny. Ta gjerne kontakt med oss.

Matglad hilsen fra oss i Cateringo