Buffet eller 3-retters til bryllupet?

Hvorvidt man skal gå for en selskapsmeny som 3-, 4-, 5-retters eller buffet avhenger av flere faktorer. Først og fremst må brudeparet bli enige om hva de foretrekker. Under har vi samlet noen punkter man kan vurdere ved valg av mat til bryllupet, og som kanskje gjør det litt enklere å bestemme seg.

Hvorfor velge buffet

Buffet til bryllupet

Buffet til bryllupet

En buffet kan presenteres like flott som en selskapsmeny. Med pene fat og lekkert tilbehør kan en buffet med kalde og varme retter bli svært innbydende. Man får gjerne mer variasjon med en buffet hvor gjestene kan forsyne seg selv, og de kan velge akkurat det de liker best. Samtidig er buffet med tapas eller koldtbord ofte noe rimeligere.

Hvorfor velge 3-retters

Å få maten servert av servitører mens man sitter til bords og nyter er noe mange setter pris på. Da er det også enklere å komme gjennom taleprogrammet, og gjestene kan bruke tid på å mingle. Samtidig synes noen at det ser mer delikat ut å få maten ferdig dandert på tallerken. Ettersom dette krever noe flere servitører og kokker gir det en litt høyere kuvertpris til bryllupet.

Kombinasjonsløsning?

Hvorfor ikke få det beste av to verdener? En løsning som krever noe færre servitører og kokker, og samtidig gir en uformell og morsom atmosfære er at maten legges pent på fat og deretter settes ut på hvert bord – fremfor at gjestene forsyner seg selv. Dette kalles gjerne «social sharing» og gir en uformell atmosfære.

Andre punker som kan avgjøre:

 

Hvordan ser lokalet ut og hva slags fasiliteter finnes?

Dersom lokalet dere benytter ikke har noe kjøkken, eller begrenset med kjøkkenutstyr, er det en fordel å få maten ferdig tilberedt og levert som en buffet. Da kan cateringen enkelt sette maten ut og servitørene tar av lokkene like før bespisning.

Når på året finner bryllupet sted?

Dersom bryllupet finner sted på sommeren kan man klare seg uten et godt utstyrt kjøkken. Da kan cateringen stille med grill og grille det meste utendørs. Dog kommer dette an på hva slags mat dere ønsker; en 3-retters selskapsmeny er veldig mye enklere for cateringen å tilberede innendørs på et kjøkken.

Hvor mange gjester er med?

Antall gjester vil ha betydning både for budsjett og gjennomføring. Dersom dere er over 70-80 gjester kan det bli noe logistikk at hver enkelt gjest skal forsyne seg av en buffet. Det gjør muligens også at programmet for kvelden tar lang tid å gjennomføre. Da kan det være enklere med en selskapsmeny, som serveres ferdig dandert på tallerken.

Andre spørsmål dere burde stille er:

  • Hva slags mat foretrekker dere?
  • Hva er budsjettet for maten?
  • Vil dere trenge noe lett mat før eller etter middagen?

En annen ting å tenke på er at man i lokaler med skjenkebevilgning ikke har lov til å ta med egen vin. Da må man kjøpe vin fra de som driver lokalet, og dette koster mer enn å ta med egen drikke.

 

Cateringo har bistått med god mat og flinke servitører til hundrevis av bryllup! Les gjerne hva kundene våre sier.
Se våre selskapsmenyer eller ta kontakt for et skreddersydd tilbud.