Velge catering: 3 tips

Å bestille catering vil nok mange si er ganske rett frem. Du finner en catering på nett, en meny eller matrett du liker og bestiller. Hvor involvert du er i undersøkelsesfasen avhenger av hva du bestiller til. Er det catering til et bryllup vil man gjerne bruke vesentlig mer tid på å undersøke virksomheten som skal levere maten, kontra om man bestiller til en fest med vennegjengen.

Det vil uansett alltid være et element av det man kaller «etterkjøpsdissonans»; gjorde jeg det rette kjøpet? Valgte jeg rett catering? Smaker maten godt?

Under finner du 3 smarte tips for å velge catering.

1. Cateringens erfaring

I praksis kan hvem som helst starte opp en catering, uansett om man har erfaring med å lage mat eller ikke. Man trenger faktisk heller ikke godkjennelse fra Mattilsynet. Man må kun registrere seg hos dem, slik at de kan føre tilsyn fortløpende om hvorvidt regelverket blir fulgt eller ikke.

For å sjekke hvor lenge en catering – eller hvilken som helst bedrift – har vært i drift, kan man søke opp virksomheten på Proff.no. Der finner man stiftelses- og registreringsdato, samt regnskap for å se om cateringen faktisk leverer noe særlig mat eller ikke.

Velge catering

Velge catering

På Cateringo har vi gjort denne jobben for deg. Hver partnercatering må gjennomgå en prosess hvor vi undersøker cateringens erfaring, samt hvor mange positive og/eller negative omtalelser den har. Dersom de ikke består testen får de heller ikke selge maten sin gjennom Cateringo.

2. Cateringens omtale

Den beste måten å undersøke om cateringen er den rette eller ei er tidligere kunder og deres opplevelse. Dessverre kan dette ofte være tidkrevende, og det er jo heller ikke det du skal bruke tid på når du har hendene fulle med planlegging til dåp, konfirmasjon, fest, bryllup etc.

Et relativt nytt fenomen i Norge er Yelp, som er et amerikansk selskap som samler omtale og evalueringer på ett sted. Her kan man søke opp alle slags tjenester og produkter og se om de har fått gode eller negative anmeldelser, men de er ikke så mye brukt i Norge enda.

Noen cateringer bruker også TrustPilot, som over tid samler inn hvor «trustworthy» din tjeneste/produkter er gjennom anmeldelser. Andre legger en sjelden gang ut anmeldelse av cateringer på Tripadvisor.

Nevnte jeg forresten at vi i Cateringo har gjort denne undersøkelsesjobben for deg?

3. Cateringens profil

Man danner seg gjerne en oppfatning av cateringen fra deres hjemmesider, sosiale medier og fysiske profil. Har de en fresh og trendy nettside med masse flotte bilder tenker man gjerne at «dette må jo være en bra catering!».

Det samme gjelder om de har mange følgere på sosiale medier. Dersom mange liker dem, betyr jo det at de er flinke? Kanskje, kanskje ikke.

Det finnes flere cateringer som har lang fartstid i bransjen og mange fornøyde kunder, men som muligens ikke henger helt med i det digitale bildet. De er rett og slett for opptatte med å lage god mat at de ikke bruker energi og ressurser på en fancy hjemmeside.

Hvorfor bestille catering gjennom Cateringo?

Vi har gått grundig til verks og sett forbi både flotte og mindre flotte hjemmesider, sosiale delinger, og fjonge logoer. Vi har med våre strenge kriterier undersøkt om de kvalifiserer til å være partnercatering i Cateringo, for å sikre at du får den beste maten til ditt arrangement.

Ta kontakt med oss på 41 33 12 00 / post@cateringo.no.

 

Vi i Cateringo gleder oss til å hjelpe også deg!