Partyleker til alle anledninger

Partyleker er en morsom måte å bryte isen på, eller å ta middagen ett steg videre. Man er aldri for gammel til å leke og her finner du en rekke morsomme partyleker du enkelt kan sette igang med voksne og barn, store og små forsamlinger, nye og gamle bekjentskaper. Kanskje ønsker du å piffe opp vennemiddagen eller ha det litt ekstra moro på konfirmasjonen? Finn en partylek som passer til julebord, dåp, firmafest, kick-off og mye mer.

Hvilken kjendis er jeg?

Aktiviteter

Passer for grupper under 15 personer

Dette er en enkel og morsom partylek. Personen til venstre for deg skal skrive navnet på en kjendis og klistre det enten i pannen eller på ryggen din. Du skal ikke se navnet, for det er nettopp dette du skal gjette.

Deretter går dere på rundgang og stiller spørsmål om hvem dere er. «Er jeg en kvinne?» «Er jeg amerikansk»? Dersom du får ja på spørsmålene kan du fortsette å spørre. Når du stiller et feil spørsmål, går det videre til nestemann. Dersom en deltaker gjetter hvem de er, men det er feil person, må deltakeren hoppe over én tur.

Her er det lurt å se an hvem man er med; dersom man er med noen man ikke kjenner fra før av kan det vært smart å velge personer alle kjenner til, f.eks. Erna Solberg, Barack Obama.

Smarte hoder tenker likt

Passer for grupper under 20 personer

Alt du trenger til dette morsomme spillet er penner og papir. Det første dere skal gjøre er å skrive opp forskjellige kategorier på papir. For eksempel:

  • Dyre klesmerker
  • Noe du finner på stranden
  • Beste TV-serie
  • Noe du spiser sammen med ris

Lag 10 forskjellige kategorier. Om du har en temafest kan du ha kategorier i tråd med dette. Så deler du gjestene i to lag. Gi penn og papir til hver person som deltar, så roper du ut en kategori. Alle må skrive de tre første tingene de tenker på. Dersom kategorien er «Dyre klesmerker», så skriver folk kanskje «Dolce&Gabbana», «Gucci», «Versace» etc. Man skal ikke se på det hverandre skriver.

Hvordan få poeng?

Etter hver kategori skal man telle hvor mange som skrev det samme som de andre på sitt team. Dersom to personer på samme team skriver «Versace», får dere 2 poeng, dersom tre personer skrev «Gucci» får dere 3 poeng osv. Her er forslag til poengssystem:

  • Gi 3 poeng for hvert ord tre deltakere på samme team har skrevet likt.
  • Gi 4 poeng for hvert ord fire deltakere på samme team har skrevet likt.
  • Gi 5 poeng for hvert ord fem deltakere på samme team har skrevet likt.

Dere kan selvsagt tilegne poeng som dere selv ønsker, ut i fra størrelsen på teamene.

Stolleken

Stolleken

Stolleken

Valgfri gruppestørrelse

En god, gammel klassiker. Dersom dere er 20 personer, setter dere frem 19 stoler i sirkel. Sett så på musikken og deltakerne må gå raskt rundt omkring stolene. Når musikken stopper er det om å gjøre å sette seg raskt ned på en stol. Den som ikke har fått sitteplass som er ute. Slik fortsetter det til det kun står igjen én.

Ballongleken

Valgfri gruppestørrelse

Sørg for å ha god plass, for eksempel på et dansegulv. Blås opp store ballonger til alle gjestene. Disse festes på ankelen med en snor. Deretter er det om å gjøre å sprekke ballongene til deltakerne med foten og skoen sin. Dette kan gå galt om man har fått mye innabords, så ta forholdsregler…

Mimeleken

Mimeleken

Mimeleken

Passer for grupper under 30 personer

Alle deltakerne skriver gjenstander, personer, dyr på lapper som legges i en bolle. Deretter kan man velge om man skal dele inn i lag eller være solospillere. Dersom man er lag skal lag 1 trekke en lapp og forsøke å gjette hva deltakeren mimer. Det er tillatt å først si om det er et dyr, gjenstand eller person – før man begynner å mime. Den personen, eller laget, som har flest poeng når bollen er tom vinner!

Bli-kjent-leken

Passer for grupper under 15 personer

En enkel lek som ikke krever noe annet enn kanskje noe godt å drikke og hyggelig atmosfære. Den går slik at alle skal si tre ting om seg selv, hvorav kun én av tingene er korrekt. For eksempel: «Jeg har vært i militæret, bodd i Thailand i to år eller eid en gris». Så skal folk muntlig gjette hva du har gjort, før du røper hva som er korrekt. En enkel og morsom partylek som gjør at man blir godt kjent.

 

Dersom dere også trenger mat til arrangementet deres har Cateringo over tusenvis av fornøyde kunder 🙂

Se hele vår meny her. Vi bistår også med lokalleie og gratis eventplanlegging!

Kontakt oss på 41 33 12 00 / post@cateringo.no.