Fingermat og kanapeer

Fingermat og kanapeer bestilles mye som ventemat til bryllup, samt til formelle og uformelle arrangement hvor man ønsker å tilby lett, men smakfull servering. Dette er lekker mat som gir en ekstra spiss på ditt arrangement. Det kommer i mange varianter, og menyene er satt sammen for den optimale smaksopplevelsen. Maten leveres i Oslo, Akershus og omegn.

Det er vanlig med en blanding av sjømat og kjøtt, samt noe vegetar. Dersom dere har allergikere kan vi også bistå med dette. Bare gi beskjed til oss per telefon eller e-post, så tilpasses menyen deretter.

Fingermat og kanapeer er meget populært til sammenkomster hvor man skal stå mesteparten av tiden, til eventer og som pausemat. Det kommer i alle prisklasser og kan tilpasses til deres arrangement om ønskelig. Bestill direkte på siden eller på 41 33 12 00 / post@cateringo.no. Minstebestilling er 10 stykk/kuvert dersom ikke annet er oppgitt. Se våre referanser her.

Viser alle 12 resultater

Fingermat som catering

Historien om fingermat strekker seg langt tilbake i tid. Siden tidenes morgen har mennesker spist med hendene, men det er først i senere tid at vi har begynt å bruke begrepet om en viss type matretter. Fellesnevneren er at man enkelt kan ta maten med hendene og spise direkte uten bestikk. Rettene er særdeles populære til seminarer, kurs og konferanse, eventer og fest. Andre spiser det ofte hjemme og mange tenker gjerne på et stuebord dekket med kaloririke småretter som løkringer, kalameres, kyllingklubber med dip og mer. Benevnelsen blir ofte forvekslet med kanapeer, men forskjellen er at kanapeer gjerne er små bakverk eller brød med deilig pålegg – fingermat favner litt bredere.

Historien om fingermat

Rettene ble populære i takt med at cocktailparties ble mer og mer trendy. Ettersom de er enkle å nyte uten kniv og gafler, serverte stadig flere små retter man kunne spise mens man sto og minglet eller satt tett rundt et bord. Franskmennene har kalt fingermat for kanapeer siden sent på 1700-tallet. Kanapeer betyr opprinnelig sofa på fransk, og det var slik ordet oppstod. På italiensk kalles det gjerne for «crostini». I Amerika, spesielt under forbudstiden på 1920-tallet, samlet de som ønsket seg en drink gjerne på hemmelige steder. Disse fantes gjerne i kjellere eller hjemme hos de som turte. Etterhvert oppstod det større klubber for de som ville drikke alkohol, og eierne ville gjerne beholde gjestene så lenge som mulig. Derfor begynte de å servere fingermat for å sikre inntekten utover kvelden.