Selskapsmeny

Selskapsmat er det rette valget ved bryllup, feiring av jubileum og mye mer. Bestill direkte på siden eller på 91 68 68 53 / post@cateringo.no.

Vi kan by på Stor-Oslos største utvalg av nydelige selskapsmenyer fra våre nøye utvalgte partnercateringer. Selskapsmat er mat som kan serveres ferdig laget på cateringens kjøkken, eller det kan tilberedes med dyktige kokker på deres lokasjon. Det er et populært alternativ ved formelle tilstelninger som bryllup, men også ved uformelle settinger i gode venners lag. Mange velger gjerne en god 3-retters ved leie av kokk hjem.

Se våre mest populære selskapsmenyer under og husk at vi også bistår med lokalutleie, servitører og gratis eventplanlegging.

Viser alle 5 resultater

Selskapsmat som catering

Selskapsmat er svært populært å bestille til feirende anledninger. Bryllup, bursdager og fest er typiske arrangementer man ønsker en perfekt sammensatt meny til. Selskapsmat slik vi kjenner det ble først populært, og tatt i bruk som begrep, i Frankrike på 1700-tallet. Ettersom mat spilte en stadig viktigere rolle i den franske kulturen, kom det flere restauranter i landet. "Restaurant" oversatt til norsk betyr "mat som gjenoppretter", og det var dette som var rollen til de første; de fleste serverte suppe og kraft som skulle gi gjestene energi. Det sies at det var A. Boulanger som åpnet den aller første restauranten i Frankrike i 1765, og han var også den første som tilbød en meny å velge fra.

Historien om selskapsmat

20 år senere, i 1782, åpnet den første luksusrestauranten i Paris. Eieren, Antoine Beauvilliers, ble den første virkelig kjente hovmesteren og han døpte restauranten La Grande Taverne de Loudres. Han blir regnet som den første som kombinerte de 4 prinsippene for gode selskapsmiddager; et flott rom, flinke servitører, variert vinkjeller og utsøkt matlaging. Han satte standarden for fremtidige hovmestere og servitører ved å innta rollen som en vennlig men morsom vert under middagene.Like etter kom den franske revolusjonen. De nye egalitære verdiene gjorde at god selskapsmat ikke bare ble tilgjengelige for eliten, men også folket. Tidligere satt de fleste i eliten i flotte hjem og spiste storartede selskapsmiddager; nå måtte de arbeidsløse kokkene, bakerne og servitørene finne annet arbeid. Mange startet derfor restauranter hvor hvermann kunne spise nydelig selskapsmat.