Tapas

Tapas byr på stor variasjon i utvalget og passer godt til alle arrangement. Menyene under er tilberedt med de ypperste råvarer og satt sammen for den ultimate smaksopplevelsen. Bestill direkte på siden eller på 41 33 12 00 / post@cateringo.no. 

Tapasmeny 2018

Minstebestilling er 10 stykk/kuvert dersom ikke annet er oppgitt. Maten leveres i Oslo, Akershus og omegn eller du kan hente selv. Henteadresse i Oslo oppgis etter at du har bestilt. Leveringspris står oppgitt på hvert produkt under ‘Leveringspris’. Skriv i ‘Notater’ ved utsjekk om spesiell informasjon angående levering, allergier og annet vi burde vite om.

Vi bistår også med utleie av servitører. Se referanser her.

Viser alle 10 resultater

Hvorfor tapas som catering?

Tapas er rett og slett en stor variasjon av forretter eller snacks, fra det spanske kjøkkenet. Det kan være kald mat (som for eksempel ost, oliven, focaccia) eller varme retter (som kjøttboller, calamares og scampi). I Spania har retten vokst til å bli meget sofistikert med mange forskjellige varianter, og det samme er i ferd med å skje i Norge. Stadig kommer det nye restauranter som tilbyr det og flere er i segmentet high-end. Som oftest bestilles det som et måltid man deler med mange små retter, og derfor kalles det gjerne "social dining". Tapas passer utmerket til fest, konfirmasjon, samt større konferanser og liknende.

Smårettene oppstod som et tilbud til reisende allerede i middelalderen, da veier var dårlige og reisende trengte steder å hvile seg selv og hestene sine. De er dog ikke til å forveksle fra for eksempel fingermat, som vi kjenner fra det franske kjøkkenet. Da kunne de ta inn på bodegas og bli servert retter som ble kalt nettopp tapas; dette var små smaksprøver av hovedrettene før de bestilte, da de aller fleste ikke kunne skrive eller lese. Tapas er blitt meget utbredt i senere år, og du kan bestille det i alle europeiske land samt stadig oftere i Asia. Det er opprinnelig spansk, og ble derfor først populært i andre spansktalende sentral-amerikanske land. Her kalles det gjerne bocas. I Mexico kalles det botanas.