Tapas

Tapas kommer i mange varianter og kan bestilles til alle arrangement. Sammenlikne priser fra våre erfarne partnercateringer og bestill direkte på siden, eller på 91 68 68 53 / post@cateringo.no. Minstebestilling er 10 stykk/kuvert dersom ikke annet er oppgitt. Maten leveres i Oslo, Akershus og omegn. Se våre referanser her.

Catering av tapas er de siste årene blitt meget populært. Grunnen er at det smaker nydelig, er enkelt å dele og kommer i mange forskjellige varianter. Dette er mat som passer like godt til fest som til formelle anledninger med jobben. Italienske småretter og pintxos er bare noen varianter, men den vi oftest tenker på er spanske versjonen med kjøttboller og annet godt. Under finner du de mest populære tapasmenyene av alle slag.

Viser alle 8 resultater

Hva er tapas?

Tapas er rett og slett en stor variasjon av forretter eller snacks, fra det spanske kjøkkenet. Det kan være kald mat (som for eksempel ost, oliven, focaccia) eller varme retter (som kjøttboller, calamares og scampi). I Spania har retten vokst til å bli meget sofistikert med mange forskjellige varianter, og det samme er i ferd med å skje i Norge. Stadig kommer det nye restauranter som tilbyr det og flere er i segmentet high-end. Som oftest bestilles det som et måltid man deler med mange små retter, og derfor kalles det gjerne "social dining".Smårettene oppstod som et tilbud til reisende allerede i middelalderen, da veier var dårlige og reisende trengte steder å hvile seg selv og hestene sine. Da kunne de ta inn på bodegas og bli servert retter som ble kalt nettopp tapas; dette var små smaksprøver av hovedrettene før de bestilte, da de aller fleste ikke kunne skrive eller lese.

Tapas i andre land

Tapas er blitt meget utbredt i senere år, og du kan bestille det i alle europeiske land samt stadig oftere i Asia. Det er opprinnelig spansk, og ble derfor først populært i andre spansktalende sentral-amerikanske land. Her kalles det gjerne bocas. I Mexico kalles det botanas.