Dåp: Tips & råd, samt sjekkliste for å planlegge

Dåp er en kristen tradisjon som går langt tilbake i tid. I våre dager er det vanlig at babyer døpes selv om familien ikke nødvendigvis er sterkt troende, men folk har beholdt denne tradisjonen som en naturlig inngang til livet. Det er også en hyggelig dag hvor familie og venner samles for å ønske den nye borgeren til verden. For de som skal planlegge og avholde dåpen kan det dog virke som en uoverkommelig oppgave å få alle detaljer på plass før den store dagen.

Her finner du en sjekkliste for å planlegge dåpen, fra start til slutt.

 

1. Bli enige om gjestelisten tidlig

Catering til konfirmasjon

Hvor mange gjester har dere plass til? Hvem bør absolutt være tilstede? Vil det være mange andre barn der? Tenk på dette når du planlegger gjestelisten og diskuter med partneren og gjerne også med fadderne. Gjestelisten vil også være god å ha når dere skal avgjøre hva slags mat dere skal bestille.

 

2. Tenk på hvilke gjester som deltar når dere planlegger catering og mat

Dersom du skal servere mat til en gruppe på 20 eller mer, er kanskje et koldtbord eller tapas enklere å servere – og vil også kanskje være rimeligere. Tenk på hvor mange barn som skal være med, samt deres alder, og sørg for å ha mat som appelerer også til disse. Et 3-retters måltid er med andre kanskje ikke en god idé om

du skal ha mange barn som løper rundt.

3. Send ut invitasjonene tidlig

Sørg for de nærmeste er ledige på dåpsdagen. Det er lurt å få ut invitasjonene så tidlig som mulig for at folk skal kunne holde av datoen! Husk også å få med om den inviterte skal være med på selve dåpen og samlingen etter. Det kan være lurt å ha med tidspunktet for begge i tilfelle den inviterte for eksempel bare rekker samlingen. Ikke glem å inkludere e-post og telefonnummer, så du har oversikt over gjestelisten, antall stoler og ikke minst hvor mye mat dere burde bestille.

4. Ha et barnevennlig arrangement

En dåp er vanligvis en relativt formell samling med familie og de nærmeste. Men, det betyr ikke at man ikke skal ha det gøy! Sørg for å ha noen leker eller puslespill i et hjørne, eller gjør noen artige aktiviteter som for eksempel stolleken. Det er også moro for de voksne som foretrekker å sitte ned og prate 🙂

 

5. Gi gjestene en heads-up om gavene dere ønsker

Dersom du foretrekker at ingen tar med gave, men heller tar med noe godt til matbordet, er dette helt vanlig. Noen ønsker en gave til veldedige formål, mens andre foretrekker en pengegave til den lilles fremtidige boligkjøp. Det kan være lurt å ha dette med liten skrift på invitasjonen, slik at alle er inneforstått med hva dere ønsker. På den måten slipper du å ta det opp face-to-face, og husk at dersom du ikke sier noe kan gjestene raskt tenke at en vilkårlig gave er det som ønskes.

6. Ta masse bilder for å huske dåpen

Dåpen skjer kun en gang i livet, og det er utrolig artig å bla i bilder mange år etter dåpen. Sørg derfor for at man tar vare på bilder andre har tatt og selvsagt sine egne. Det kan være en idé å leie en fotograf, selv om det gjerne koster litt ekstra. Ikke glem å ta gruppebilder med de nærmeste!

 

Kan vi hjelpe deg med mat eller lokale?

Ønsker du hjelp til å planlegge dåpen? Vi kan lage et skreddersydd tilbud med catering fra flere leverandører, slik at du kan velge i fred og ro. Kontakt oss på 41 33 12 00 / post@cateringo.no
Eller, du kan titte gjennom våre flotte menyer.