Skal du ha fest med gode venner? Dåp eller konfirmasjon med familie? Kanskje lurer du på hvordan du skal dekke opp til den store bryllupsdagen? Under har vi noen tips til hvordan du kan dekke opp bordet til din anledning.

Som hovedregel er det slik at man dekker opp med de spisetøy som skal benyttes først ytterst. Litt avhengig av settingen og hvor formelt eller uformelt ser du noen retningslinjer under:

 

Standard oppdekking

Standard oppdekking (bilde: Real Simple)

 

Uformell borddekking

Uformell borddekking (bilde: Real Simple)

 

Formell borddekking

Formell borddekking (bilde: Real Simple)

 

Pynt til bordet

Det trenger absolutt ikke å vært dyrt å pynte bordet. Mest sannsynlig har du alt du trenger rett utenfor døren; fine pyntegjenstander kan være kvister, blomster, granbar, kongler og liknende. Det er heller ikke dyrt å kjøpe fin pynt på blant annet Clas Ohlson, TGR og Nille. Levende lys setter alltid en fin atmosfære, alternativt kan man bruke “stearinlys” som går på batteri. Disse kan man jo bruke igjen til flere anledninger, eller som pynt i stua.

 

Oppdekking 1

Store lys gir en lun og fin stemning

 

Oppdekking 2

Oppdekking med naturgjenstander

 

Oppdekking 4

Oppdekking utendørs

 

Oppdekking 5

Store blomster setter en naturlig atmosfære

 

Oppdekking 6

Oppdekking med trefat

 

Oppdekking 3

Oppdekking til jentedåp eller jentebursdag

 

Oppdekking 7

Blomster plukket utendørs

 

Oppdekking 9

Ikke vær redd for å bruke masse farger!

 

Oppdekking 8

Formelt, med enkel pynt

 

Det er bare fantasien som setter stopper for hvordan du kan dekke opp bordet til ditt arrangement. Avhengig av ditt budsjett kan det gjøres både billig og dyrt, og du kommer langt med enkel pynt og levende lys. Kanskje kan du også henge opp ballonger i lokalet eller rundt bordet?

 

Oppdekking 11

Fargerike ballonger som pynt

 

Oppdekking 12

Ballonger rundt bordet

 

En god fremgangsmåte kan være å først avgjøre hvor mye du ønsker å bruke på pynt og oppdekking. Ta deg en tur på et kjøpesenter hvor du har flere butikker samlet på ett sted, så finner du garantert noe som kan brukes. Finn fine ting som gjenspeiler dagen og anledningen!