Klassisk bruschetta med rødløk

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Klassisk bruschetta med rødløk

Bruschetta er en klassisk italiensk forrett med sprøtt brød og friske, marinerte tomater. I denne varianten tilfører rødløk en ekstra smak som løfter retten ytterligere.

Under 20 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

Under 20 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 beger (350g) røde cherrytomater ½ liten rødløk 5 blader frisk basilikum 1 båt hvitløk 4 skiver baguette 1 ss balsamicoeddik 3 ss olivenolje ¼ ts salt ¼ ts pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Skjær brødskiver og fordel 2 spiseskjeer olivenolje over dem. Stek brødskivene i ovnen på 220 grader over- og undervarme til de er sprø (ca 10 minutter).
Skjære cherrytomatene i fire biter og ha i en romslig skål.
Kutt rødløken i små terninger og ha oppi skålen med tomatene.
Finhakk eller riv hvitløk oppi skålen.
Legg en håndfull basilikumblader oppå hverandre og skjær bladene i strimler
Hell balsamikoeddik, resten av olivenoljen, salt og pepper i skålen og rør godt så alt blandes.
Når brødene er sprø, la de kjøle seg ned noen minutter på benken før du fordeler tomatblandingen jevnt på brødkivene.

Hvis det er marinade igjen i skålen, fordel det over bruschetta-skivene – der er det mye god smak!

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv