Ratatouille

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Ratatouille

Ratatouille er en tradisjonell vegetarisk grønnsaksgryte fra Provence i Frankrike, med ingredienser som aubergine, squash, løk og tomater. Server ratatouille som en fargerik side til både fisk og kjøtt, og fyll halve tallerkenen for en sunn middag.

Under 20 min

2,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

2 porsjoner

Tidsbruk:

Under 20 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 grovhakket løk 1 båt finhakket hvitløk 2 ss olje ½ aubergine i skiver delt i fire 1 grønn squash i skiver delt i fire 1 rød paprika i halve ringer 1 boks hermetiske tomater 5 blader frisk basilikum hakket 2 stilker frisk timian hakket ½ ts salt ½ krm pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Skyll, rens og del opp grønnsakene.
Varm oljen i en vid kjele eller stor panne.
Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.
Tilsett resten av ingrediensene. 
La retten surre ved svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Smak eventuelt til med mer pepper.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv