Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Rotgrateng
Potetgrateng er en velkjent rett, men hvorfor ikke blande inn rotgrønnsaker i gratengen? Her kan du blande inn det du har av rotgrønnsaker og smake til med det krydderet du liker.
40-60 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 poteter 1 sellerirot 1 pastinakk 1 løk 1 persillerot 3 dl kremfløte 1 dl melk 2 ts salt 1 ts pepper 2 dl revet hvitost
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skrell og del grønnsaker i tynne skiver med ostehøvel eller en grønnsakskutter (mandolin).
Legg grønnsakene lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med poteter.
Bland sammen fløte, melk, salt og pepper og hell det over grønnsakene.
Dryss på revet ost og sett formen inn i varm ovn ved 175°C i ca. 45 minutter til grønnsakene er møre og det meste av væsken er trukket inn.
Server gratengen som middag med brød til eller som tilbehør.
Gratengen er et godt alternativ til gratinerte poteter.
Oppskrift hentet fra Frukt.no