Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Sennepsbakt blomkål
Hel bakt blomkål er noe av det beste, og her har vi smurt hodene inn med en sennepsblanding. Raffinert som kjøttfri middag eller som tilbehør.
Over 60 min
2 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
Over 60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 blomkål 1 dl olivenolje 1 båt hvitløk delt i to 4 ss dijonsennep 1 dl finhakket bladpersille 2 ss revet parmesan
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225 grader.
Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.
Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.
Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene – også på undersiden.
Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom – 50 – 60 minutter.
La hodene hvile i noen minutter.
Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.
Server blomkålen i tykke skiver – enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag – gjerne med kokte eller stekte poteter til.
Oppskrift hentet fra Frukt.no
