Spagettisaus med sellerirot

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Spagettisaus med sellerirot

Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg «5 om dagen». I denne varianten er bønner proteinkilden.

20-40 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 stor løk 1 båt hvitløk presset 2 gulrøtter 250 g sellerirot 3 ss tomatpuré 2 dl grønnsakbuljong (utblandet) 3 ts tørket oregano 2 laurbærblad 1 boks brune bønner 400 g fullkornsspagetti 4 ss hard hvitost

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og sellerirot.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
Tilsett grønnsakene, tomatpuré og oregano.
Fres godt og tilsett buljongen.
La sausen koke i ca. 20 minutter.
Skyll og mos bønnene litt grovt, bruk gjerne en stavmikser. Ha det i sausen i siste kokeminutt.
Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket rød chili.
Server sausen med nykokt spagetti eller tagliatelle og et dryss av parmesan eller annen hard ost.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv