Varmende grønnsaksuppe

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Varmende grønnsaksuppe

Hva er vel bedre enn en varmende grønnsakssuppe på litt grå og sure dager. Rotgrønnsaker gir deg i tillegg bl.a. vitaminer, antioksidanter og naturlig fiber. Kok dobbel porsjon og frys ned til senere.

20-40 min

1,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

6 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 l grønnsakbuljong (utblandet) 4 ss olje 2 båter hvitløk 2 ss revet frisk ingefær 1 løk 1 purre 1 sellerirot 3 gulrøtter ½ kålrot hakket frisk timian smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Purren i ringer.
Varm grønnsaksbuljongen.
Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i olje og ha det over i kjelen med varm buljong.
Sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i olje. Ha det over i den varme buljongen.
Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.
Ha purreringer i mot slutten av koketiden.
Suppen smakes til med salt og pepper.
Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.
Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.
Grov gjærbakst er godt til.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv