Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Bakte epler med mandeldekke
En lettvint og supergod dessert med bakte epler og sprø og smakfull topping av mandler og kanel. Server crème fraîche, vanilieis eller vaniljekesam til.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 middels store epler 1 dl sukker 3 dl vann Mandeldekke 50 g smør 50 g mandelflak 0.5 dl sukker 1 ss hvetemel 1 ss kremfløte 1½ ts malt kanel
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225°C.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.
Kok opp sukker og vann, og kok eplene halvmøre i sukkerlaken.
La opp eplene og la de renne godt av.
Bland alle ingrediensene til røren i en liten kjele. Sett kjelen på middels varm plate og la smøret smelte forsiktig under omrøring. Røren må ikke koke for da sukrer det seg. Det skal bare smelte sammen.
Legg eplene tett i en ildfast form med snittflaten opp. Fyll kjernehuset med mandelrøren og strø på kanel.
Bak eplene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er møre.
Server bakte epler f.eks. med crème fraîche eller vaniljekesam.
Oppskrift hentet fra Frukt.no