Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Bakte epler med nøtter og havregryn
Bakte epler er en dessert som mange elsker, særlig barn. Og enklere dessert å lage skal du lete lenge etter. Server eplene med vaniljekesam, is eller vaniljesaus til.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 epler 100 g havregryn 4 ts brunt sukker 8 finhakkede valnøttkjerner 2 ss margarin
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 °C.
Beregn ett eple pr. person.
Stikk ut kjernehusene av eplene.
Rist havregryn og hakkede valnøttkjerner i tørr panne. Bland inn margarin og brunt sukker og rør rundt til sukkeret har smeltet.
Fyll eplene med blandingen og sett dem i en ildfast form.
Stek eplene i ca. 25 minutter eller til de er ganske møre. Hold godt øye med dem.
La eplene avkjøles litt.
Server de bakte eplene med vaniljekesam, krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Oppskrift hentet fra Frukt.no