Bakte epler med nøtter og havregryn

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Bakte epler med nøtter og havregryn

Bakte epler er en dessert som mange elsker, særlig barn. Og enklere dessert å lage skal du lete lenge etter. Server eplene med vaniljekesam, is eller vaniljesaus til.

20-40 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 epler 100 g havregryn 4 ts brunt sukker 8 finhakkede valnøttkjerner 2 ss margarin

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C.
Beregn ett eple pr. person.
Stikk ut kjernehusene av eplene.
Rist havregryn og hakkede valnøttkjerner i tørr panne. Bland inn margarin og brunt sukker og rør rundt til sukkeret har smeltet.
Fyll eplene med blandingen og sett dem i en ildfast form.
Stek eplene i ca. 25 minutter eller til de er ganske møre. Hold godt øye med dem.
La eplene avkjøles litt.
Server de bakte eplene med vaniljekesam, krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv