Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Blomkål- og brokkolisuppe
Hjemmelaget suppe er noe for seg selv, og enklere å lage enn du tror. Her har vi laget deilig blomkål- og brokkolisuppe, og i tillegg laget brødkrutonger av daggammelt brød.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 250 g brokkoli 250 g blomkål 2 sjalottløk 1 ss nøytral olje 7.5 dl grønnsakbuljong (utblandet) 2.5 dl melk 1 laurbærblad salt og pepper etter smak 4 skiver grovt brød
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skjær sjalottløken i biter og fres den i olje i en varm panne.
Del brokkoli og blomkål i grove biter. Bruk også stilken og gjerne noen pene blomkålblader. Spar noen hele små topper til pynt.
Fres brokkoli og blomkål sammen med løken. Hell på buljong og melk.
Ha i et laurbærblad. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre.
Legg toppene i et dørslag og kok dem med i suppa ett minutt.
Ta ut laurbærbladet og mos suppen med en stavmikser.
Skjær daggammelt brød i terninger. Drypp litt olje over og bak i ovnen på 200 g i 5-6 minutter.
Server blomkål- og brokkolisuppe med brødkrutonger og små topper av brokkoli og blomkål.
Oppskrift hentet fra Frukt.no