Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Laab servert i kålblader
Laab er en thailandsk hverdagsrett – nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 300 g kyllingkjøttdeig 4 sjalottløk – finhakket 1 rødløk – finhakket 1 ss olje 1 rød chili – finhakket 1 dl vann 1 ts chilipulver ½ ts sukker 2 ss fiskesaus (asiatisk) saften fra 1½ lime 1 dl finhakket frisk koriander 1 dl finhakket frisk mynte 2 dl ristet jasminris 4 posjoner jasminris 1 nykål ½ rød paprika i terninger ½ lime i båter mynteblader
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.
Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.
Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
Kok jasminris som angitt på pakken.
Server laab i kålbladene sammen med ris.
Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.
Oppskrift hentet fra Frukt.no
