Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Chili sin carne
En herlig variant av gryteretten chili con carne – men uten kjøtt. En rett som passer fint på en kjøttfri dag. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, chili, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
Over 60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 løk 1 finhakket rød chili 5 båter hvitløk 3 ss olje til stekning 3 gulrøtter i terninger 2 røde paprikaer 1 søtpotet i terninger 1 ts malt spisskummen 1 ts malt koriander 1 ts chilipulver ¼ ts malt kanel 1 ss tomatpuré 3 soltørkede tomater i strimler 1 dl vann 4 tomater i terninger 2 bokser hermetiske brune bønner hakket frisk koriander
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.
Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.
La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.
Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.
Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i 30-40 minutter til de er møre.
Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole
Oppskrift hentet fra Frukt.no
