Fristende pai med løk

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Fristende pai med løk

Løk gir god smak til pai, og du kan bruke forskjellige sorter løk sammen – slik vi har gjort her. Server den f.eks. med en tomatsalat til.

Over 60 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

Over 60 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 pk ferdig paideig Fyll gule 2 løk 2 rødløk 2 båter hvitløk 2 ss smør 1 bunt vårløk 3 egg 2 dl matfløte smak til med salt og pepper 1 krm kajennepepper 2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Legg paideigen i en paiform og la den stå på benken mens du lager fyllet.
Skrell og skjær løk og hvitløk i tynne ringer. Stek løken myk og blank i smøret uten at den tar farge.
Tilsett finsnittet vårløk og stek med noen minutter.
Fordel fyllet i paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og kajennepepper og hell dette over løken i paiformen. Strø på revet ost.
Stek paien midt i ovnen ved 200 grader til fyllet er stivnet og paien er gyllen – 30-40 minutter.
Server paien nystekt og varm med en salat til.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv