Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Fylte, bakte grønnsaker
Fylte og bakte grønnsaker er lett å imponere med. Bruker du auberginer og squash deler du dem i to på langs. Bruker du paprika, så skjærer du av toppen. Bruk gjerne grønnsaker du har til overs i sausen. Her er oppskrift på bakte fylte paprika. Vegetarmat på sitt beste.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 paprika – gjerne forskjellige farger Fyllet 2 ss soyaolje 1 finhakket løk 1 revet gulrot 4 båter hvitløk – hakket 4 aromasopp i terninger 1 skive sellerirot – revet 1 finhakket rød chili 2 ts chilipulver 1 ts malt spisskummen 2 ss hakket frisk oregano ¼ ts malt kanel 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpuré 1 dl revet hvitost til gratinering
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200°C.
Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
Ha gulrøtter, selleri og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
Skjær toppen av paprikaen og fjern hinner og frø. Sett paprikaene på et stekebrett med bakepapir smurt med olje.
Skjær forsiktig av litt i bunnen om de ikke står helt støtt av seg selv. Legg evt. avskjæret opp i paprikaen. Lokket skal også bakes.
Ta sausgryten av platen. Smak til.
Fyll paprikaene med sausen og dryss revet ost på toppen.
Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene er gylne, ca. 20 minutter.
Server med lokket halvveis på. Godt hvitløksbrød er supert til.
Oppskrift hentet fra Frukt.no
