Lun laks i appelsinsaus med grønnsakris

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Lun laks i appelsinsaus med grønnsakris

Den syrlige sausen med appelsiner, sjalottløk og gulrot er et perfekt følge til laksen. Bland inn snittede grønnsaker i den kokte risen, og vips, et fantastisk godt måltid.

Over 60 min

1,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

Over 60 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 700 g laksefilet olivenolje grovmalt pepper flaksalt Appelsinsaus 2 dl hvitvin 2 dl fiskebuljong (utblandet) saften av 2 appelsiner 1 finhakket sjalottløk 1 gulrot i små terninger 25 g kaldt smør 1 ts hel rosépepper salt etter smak Grønnsakris 2 ss smør 2 ss finhakket løk 1 dl finhakket stilkselleri (stangselleri) 1 ss revet appelsinskall 1.5 dl appelsinjuice 1.5 dl ukokt langkornet middagsris 2 ss hakket frisk timian 1 ts salt 2 dl vann

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Tørk laksebitene og legg på bakepapir i en langpanne. Drypp med olje og dryss på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen ved 220°C i ca. 12 minutter. Fisken skal være akkurat gjennomstekt.
Lag sausen: Kok vin, buljong, appelsinsaft og sjalottløk i ca. 10 minutter. Kok gulrotterningene med de siste 5 minuttene. Pisk det kalde smøret i sausen og smak til med knust rosépepper og salt.
Stek løk og selleri i smør. Tilsett vann. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.
Senk varmen og la risen koke forsiktig i ca. 20 minutter.
Server risen med friske urter og strimler av sitrus sammen med laksen og sausen.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv