Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Meksikansk grønnsakgryte
Dette er en nydelig kjøttfri vri på den klassiske gryteretten chili con carne. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, tomater, paprika og mais er hovedingrediensen i denne varianten. Chili er selvsagt alltid med.
20-40 min
2 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 løk 1 rød chili 5 båter hvitløk 3 ss olje til steking 1 grønn squash 1 ss tomatpuré 1 ts malt spisskummen 1 ts malt koriander 1 ts chilipulver ¼ ts malt kanel 1 dl vann 4 tomater 1 boks brune bønner 1 boks maiskorn Tilbehør tortillachips 1 dl lettrømme 1 ts røkt chilipulver
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Fres dette blankt i en stor gryte.
Skjær squash og tomater i bite og ha det i gryta sammen med krydder og tomatpuré.
Fres videre et par minutter.
Ha på litt vann. La alt koke på middels varme i 12-15 minutter.
Smak til.
Skyll bønnene og maisen godt og ha det i gryta de siste kokeminuttene.
Bland rømme med chipotle-pulver (tørket, røkt chili, ofte av typen jalapeño).
Server med tortillachips og rømme.
Oppskrift hentet fra Frukt.no