Ovnsbakt blomkål med pesto

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Ovnsbakt blomkål med pesto

Overrask med en enkel rett bestående av blomkål, tomat, pesto og litt ristede pinjekjerner. Server den alene eller som det beste tilbehøret til middagen.

20-40 min

2,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 blomkål 10 små tomater 4 ss pesto 20 g pinjekjerner olje frisk timian

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 210 grader.
Skyll blomkålen. Fjern stilk og blader. Det kan du ta vare på f.eks. til suppe.
Del blomkålen i biter.
Smør en ildfast form med litt god olje, gjerne valnøttolje.
Legg blomkålen i formen og smør på pesto.
Ha tomatene i formen.
Dryss over litt frisk timian. Ha gjerne noen hele stilker på.
Bak alt i ovn i ca. 12- 15 minutter, til blomkålen er mør og tomatene er bakt.
Rist pinjekjerner i en tørr panne og dryss de over før servering. Du kan gjerne bruke hakkede valnøtter i stedet for pinjekjerner.

Lag din egen pesto.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv