Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Ovnsbakt fisk med vintergrønnsaker
Mat laget i ovn er lettvint, sunt og smaker ekstra godt. For at fisken ikke skal bli for mye kokt, er det lurt å dampe rotgrønnsakene i olje på forhånd. Den gode fisken blir ekstra god når den damper på en tykk seng av blandede grønnsaker.
20-40 min
2 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 løk 2 båter hvitløk 2 gulrøtter 1 skive sellerirot 1 purre ¼ hodekål 2 ss olivenolje 8 røde cherrytomater 1 gul paprika 2 ts provencekrydder 600 g torskefilet uten skinn og ben salt og pepper etter smak saften av ½ sitron
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Rens og skjær løken i tynne ringer.
Hakk hvitøken.
Skrell og skjær gulrøtter og knollselleri i tynne skiver, purren i ringer, strimle kålen.
Rens og skjær paprikaene i brede strimler.
Fres løk, hvitløk, gulrot, knollselleri og purre i olje til løken er blank og grønnsakene halvt møre.
Hell grønnsakene over i et ildfast form, og legg i cherrytomater og paprikabiter.
Dryss på salt, pepper og provencekrydder og press sitronsaft over.
Dryss fiskefileten med salt og pepper og legg den midt ned i grønnsakene. Drypp litt olje over fisken.
Bak retten midt i ovnen til alt er gjennomstekt/kokt.
Server kokte poteter til.
Oppskrift hentet fra Frukt.no