Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Ovnsbakt tortilla med oliven og grønnsaker
Tortilla er som en omelett med poteter, og her har vi i tillegg tilsatt paprika, hvitløk og oliven. Tortillaen vår har vi bakt i ovnen for at den skal bli ekstra luftig og høy. Server den som en egen rett med salat til eller ved siden av annen middag eller som tapas.
40-60 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 200 g mandelpoteter 1 løk 1 grønn paprika 1 rød paprika 2 båter hvitløk – knust 10 sorte oliven 5 egg 0.5 dl melk 1 dl lettrømme 0.5 dl olivenolje 100 g revet hvitost salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 190°C.
Skrell mandelpoteter og løk og del paprika i to og rens den for frø og hinner. Skjær poteter, løk og paprika i små terninger. Hakk oliven.
Fres potet- og løkterningene i litt olje i 5-6 minutter. Tilsett paprikaterningene og knust hvitløk og fres videre et par minutter.
Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene og oliven. Hell blandingen over i en ildfast form.
Dryss revet ost på toppen.
Stek formen i ca. 30 minutter.
Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i «kakestykker» og server, enten kald eller lun.
Oppskrift hentet fra Frukt.no