Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Ovnsbakte snadderepler
Å bake epler i ovnen til dessert er nesten noe av det beste som finnes. Fyllet kan varieres i det uendelige, men prøv vårt forslag med rosiner, tranebær og kanel. Vaniljesausen setter prikken over i’en.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 4 store, faste epler 50 g brunt sukker 50 g smeltet smør 50 g rosiner 50 g tørkede tranebær 1 ts malt kanel 4 ss eplejuice 25 g mandelflak 5 dl ferdig vaniljesaus til servering
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 190 grader.
Del eplene i to på tvers. Ta ut kjernehus med en liten kniv eller skje.
Bland sammen brunt sukker, smeltet smør, rosiner, tranebær og kanel. Ha blandingen på eplene.
Sett eplene i en passe stor ildfast form. Dryss mandelflak over.
Bak eplene i ovnen til de er møre ca. 20-25 minutter (etter sort og størrelse). Eplene kan gjerne stenkes med eplejuice og kraften fra formen 2-3 ganger underveis. Da blir de saftige og fine.
Eplene smaker aller best lune, og server gjerne vaniljesaus eller vaniljeis til.
Oppskrift hentet fra Frukt.no