Persillerotsuppe med sprøstekte persillerotstrimler

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Persillerotsuppe med sprøstekte persillerotstrimler

Fyldig og smaksrik suppe med persillerøtter og sjalottløk toppet med sprøstekte persillerotstrimler. Du lager den på 1-2-3. Kutt kok mos.

20-40 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 500 g persillerøtter 1 stor sjalottløk 8 dl grønnsakbuljong (utblandet) 2 dl lettmelk 0.5 dl matfløte smak til med salt 1 ts sitronsaft 4 g frisk kruspersille

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Skrell persillerøttene. Lag strimler med en ostehøvel. Legg i vann. De skal stekes og brukes til topping.
Skjær resten i grove biter.
Skrell sjalottløken og skjær den i biter.
Kok alt i buljong og melk til de er møre, 5-7 minutter.
Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
Mens suppen koker: hell vannet av persillerotstrimlene og tørk dem med et kjøkkenpapir.
Varm olje i en stekepanne og stek strimlene sprø. Legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss salt over.
Topp suppen med sprøstekte persillerotstrimler og et dryss av finhakket persille.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv