Grateng med persillerøtter

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Grateng med persillerøtter

Persillerot er en smakfull rotgrønnsak som gjerne kan være alene i en grateng. Grateng med grønnsaker er alltid populært. Server den alene eller som tilbehør til middagen.

20-40 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 3 persillerøtter 1 gulrot 1 stor sjalottløk 2 båter hvitløk 2 ss solsikkeolje 1 dl matfløte 2 dl lettmelk 1 ss hvetemel 1 dl vann 50 g revet parmesan ½ ts revet muskatblomme

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 grader.
Smør en ildfast form.
Skrell persillerøttene og gulroten.  Skjær dem i skiver på 0,5 cm og legg dem i formen.
Lag en hvit ostesaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Stek det blankt i varm olje i en kjele.
Ha i melk og fløte. Rør rundt og kok opp.
Bland vann og hvetemel og ha det i melken. Rør rundt. La alt småkoke i 2-3 minutter.
Bland halvparten av osten i sausen.
Smak til med salt og pepper og gjerne litt muskat.
Ha sausen over grønnsakene. Bland litt.
Bak i ovn i 20 minutter.
Ha resten av osten over og bak videre i 10-15minutter.
Server gjerne med et dryss av timian og finhakket persille.

For å gjøre sausen glutenfri kan du bruke 1 ss maisennamel i stedet for 2 ss hvetemel. Du kan bytte ut parmean med en god norsk hardost.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv