Pizza med artisjokkhjerter og pesto

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Pizza med artisjokkhjerter og pesto

Pizza kan varieres i det uendelige. Pesto er supert som saus på pizza. Her er hermetiske artisjokkhjerter brukt i en fin kombinasjon med paprika.

Over 60 min

1 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

Over 60 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Pizzadeig ½ pk gjær eller 1 ts tørrgjær 2 dl lunkent vann 2 ss olivenolje 1 ts salt 300 g hvetemel Topping 2 dl pesto 150 g revet hvitost 1 boks hermetiske artisjokkhjerter 1 rød paprika 12 sorte oliven 2 vårløk 1 g gulrot

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, minst 1 time.
Elt deigen og kjevle den tynt ut og ha den over på et stekebrett med bakepapir.
Spre pesto utover pizzadeigen.
La artiskokkene renne godt av. Del dem i 2.
Skjær paprika i ringer eller skiver.
Skjær vårløk i skiver.
Ha ost og vårløk på først. Ha på artisjokkhjerter, oliven og paprika.
Stek pizzaen midt i ovnen til den er ferdig og sprø, ca 15-16 minutter på 230 grader.
For å få ekstra sprø bunn kan du la den stå på nederste rille de siste 5 minuttene.
Lag bånd av gulroten med en potetskreller. Disse skal på rett før servering og ikke være med i ovnen.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv