Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Quinoasalat med agurk og rabarbra
Quinoasalat med agurk og rabarbra er et sprekt forslag til en salatmiddag. Om du ønsker kan du bytte ut peppermakrellen med annen fisk eller kylling.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1.5 dl quinoa 3 dl vann 3 stilker rabarbra 1 slangeagurk ½ rød paprika 1 rødløk 2 hjertesalat 2 peppermakrell (fileter) Dressing 4 ss norzola 4 ss mild olivenolje 3 ss sitronsaft 3 ss kokevann fra rabarbraen ½ ts salt ¼ ts kajennepepper 3 ss hakket frisk kruspersille
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.
Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.
Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter. Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.
Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.
Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.
Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø.
Oppskrift hentet fra Frukt.no