Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Rotfruktgrateng
Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som middag med salat til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
6 porsjoner
Tidsbruk:
Over 60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 300 g poteter – melen sort som Kerrs pink, Pimpernell, e.l. 2 gulrøtter ½ sellerirot ca. 200 gram 1 pastinakk 3 egg 3 dl matfløte 150 g revet hvitost 1 ts salt ½ ts pepper litt smør til smøring av formen
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skjær poteter, gulrøtter, sellerirot og pastinakk i tynne skiver – bruk gjerne en mandolin.
Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.
Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.
Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har «satt seg».
Oppskrift hentet fra Frukt.no