Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Shakshuka
Shakshuka er en nord-afrikansk vegetarisk grønnsakgryte som ofte serveres til frokost. Den originale shakshukaen er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg. Det finnes mange varianter, men denne kan vi gå god for.
20-40 min
2 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 ss olje 4 båter hvitløk – finhakkede 1 finhakket løk 1 finhakket rød chili 4 ss tomatpuré 8 finhakkede soltørkede tomater 8 moden tomater i grove terninger 10 røde cherrytomater 2 ts malt spisskummen 1 dl vann 2 dl grønne erter 4 egg 4 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn.
Ha i tomatpuré og rør om.
Ha i tomater og spisskummen. Rør godt.
La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann.
Ha i erter i siste kokeminutt.
Lag fordypninger til eggene i sausen. Knekk eggene i en kopp og hell eggene forsiktig ned i hver sin fordypning.
Sett på lokk og senk varmen eller sett hele pannen i ovn på 200 grader.
Retten er ferdig når hviten har stivnet og plommen fremdeles er bløt.
Dryss finhakket persille på og server retten varm, gjerne med godt brød til.
Oppskrift hentet fra Frukt.no