Ribollita – italiensk grønnsaksuppe

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Ribollita – italiensk grønnsaksuppe

Ribollita er en kraftig italiensk vegetarisk klassiker av en grønnsaksuppe som må prøves. Navnet betyr «kokt på ny», fordi du kan bruke de grønnsakene du har for hånden – gjerne rester. Daggammelt brød, bønner og grønnkål hører gjerne med i den klassiske varianten fra Toscana. Forsøk deg også på din egen variant. Ingen rabollitaer er like.

20-40 min

2,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 løk 3 båter hvitløk 3 gulrøtter 3 stilkselleri (stangselleri) 100 g grønnkål 1 boks hvite bønner 4 skiver daggammelt brød 1 boks hele hermetiske tomater 6 dl vann 2 dl revet parmesan 1 kantbit parmesan ½ ss malt chilipepper salt pepper olivenolje

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220˚.
Vask, tørk og skrell grønnsakene.
Finhakk løk og hvitløk.
Skjær gulrøttene i fine skiver og selleri i små biter.
Rens grønnkålen, fjern midtstilken og del bladene i mindre biter.
Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt.
Bryt brødet i små biter. Bland med olje og stek brødbitene i ovnen i 8-10 minutter til de har fått en fin farge.
Stek løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i 3 ss olivenolje i 5-6 minutter på middels varme i en vid kjele.
Tilsett tomat, vann og chilifrø. Kok opp.
Tilsett bønnene og kålen, rør om og kok opp.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med ristede brødbiter og et godt dryss med parmesan.

Har du en skalk parmesan som du har tenkt å kaste, så er det fint å la den koke litt med i suppen mot slutten. Ta den opp igjen før servering.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv