Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Smakfulle kåldumplings
Kåldumplings er en spennende og velsmakende variant der kålbladene fungerer som deig. Denne vegetarretten er utrolig god, og bladene blir deilige og myke etter å ha blitt kokt. Prøv denne smakfulle oppskriften i dag!
20-40 min
3 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 hodekål Fyll 2 ss sesamolje 200 g aromasopp i terninger 1 revet gulrot 3 finhakket vårløk ½ finhakket rød chili 2 båter finhakket hvitløk 1 ss finhakket frisk ingefær 1 ss maisstivelse (maizena) 2 ss kaldt vann ½ ts pepper ¼ ts salt Ponzusaus 1 dl soyasaus Saft av 1 lime 2 ts flytende honning 2 ss riseddik ½ finhakket rød chili 1 båt finhakket hvitløk 1 dl finhakket frisk koriander 1 ts revet frisk ingefær
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skjær vekk den tykkeste stilken nederst på kålhodet. Legg hele kålhodet i kokende vann i et par minutter. Avkjøl i kaldt vann. Da er det lett å løsne kålbladene fra hverandre. Det trengs 12-14 blader til å pakke inn fyllet. Skjær vekk den tykkeste delen av stilken på hvert blad. Resten av kålen bruker du i fyllet.
Stek sopp, løk og hvitløk i en varm panne. Finhakk det du har igjen av kålhodet og ha det i pannen sammen med resten av ingrediensene. Fres alt godt. Rør rundt.
Bland 2 ss kaldt vann med 1 ss maizennamel og ha i blandingen slik at den tykner litt.
Rør om og smak til med pepper og litt salt.
Ha en god spiseskje med fyllet på hvert blad. Pakk sammen kålbladet og fest eventuelt enden med en cocktailpinne eller bruk en hyssing, slik at «dumplingsene» holder fasongen under steking.
Stek «dumplingsene» på to sider, i en varm panne slik at de får litt farge.
Server dem nylaget, med ponzusaus eller chilisaus.
I et slikt fyll kan du bruke det du har av grønnsaker. Kjøttdeig og kyllingbiter er også godt i dumplings.
Oppskrift hentet fra Frukt.no