Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Spinat- og soppai
En velsmakende og rustikk pai med smak av spinat, sopp og nøtter. Slike paier som ikke lages i form kalles også for Galette. Dette er en nydelig pai du kan ha til middag eller til kvelds. Den vil garantert falle i smak!
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
Over 60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Paibunn 100 g spelt mel 50 g hvetemel 100 g smør eller margarin 2 ss kaldt vann 1 egg til pensling Spinat- og soppfyll 100 g frisk spinat 250 g aromasopp 2 sjalottløk olivenolje til steking 200 g cottage cheese 2 egg 1 ts dijonsennep ½ ts tørket timian salt og nykvernet pepper 50 g fetaost 25 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Bland speltmel, hvetemel og salt i en bolle. Skjær smør i små terninger og smuldre det i melblandingen med fingrene til en grynete masse.
Tilsett kaldt vann og kna deigen sammen. Pakk deigen i plast og legg den kjølig i 30 minutter.
Skyll spinaten, legg den i en bolle og hell på kokende vann. Hell av vannet og la spinaten renne av.
Rens sopp og skjær i skiver.
Stek soppen i litt olje på sterk varme sammen med finhakket sjalottløk til det blir lett gyllent.
Rør cottage cheese, egg og sennep sammen og tilsett timian, salt og pepper.
Kjevle deigen ut til en stor sirkel med diameter ca. 30 cm. Legg deigen på bakepapir på stekeplate.
Legg spinaten midt på deigen og fordel soppen over. La ca. 4 cm av kanten være uten fyll.
Brett kantene inn over fyllet og hell cottage cheese-blandingen over grønnsakene.
Smuldre fetaosten over og dryss med hasselnøtter.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle deigen med sammenpisket egg og stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter til den blir gyllen og fyllet stivner.
Avkjøl litt og server gjerne med en varm gulrotsalat.
Oppskrift hentet fra Frukt.no