Spinatpai

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Spinatpai

Oppdag enkelheten ved å lage en deilig pai. Vår spinat- og vårløk pai er en ekte smaksopplevelse med sin friske spinat, saftige vårløk og raffinerte hint av estragon.

20-40 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Paibunn 100 g smør 2 dl hvetemel 1 dl grovbakstmel 2 ss vann Fyll 1 dl melk 1 dl matfløte 3 egg 2 ss hakket frisk estragon 1 ts salt og pepper 100 g revet cheddar ost frest 180 g hakket frisk spinat 3 finhakket vårløk

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.
Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
Ta ut paibunnen av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i bunnen.
Ha spinat, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paiformen.
Dryss over resten av osten.
Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og paien har fått litt farge.Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv