Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Kroningspai
Kroningspai eller som de kaller det i England: CORONATION QUICHE
Denne er en helt nydelig pai, med smak av spinat og estragon. Paien blir servert ved kroningen av Kong Charles.
Vi har også med litt vårløk i denne varianten.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Paibunn 100 g smør 2 dl hvetemel 1 dl grovbakstmel 2 ss vann Fyll 1 dl melk 2 dl kremfløte 2 egg 2 ss hakket frisk estragon 100 g revet cheddar ost 180 g hakket frisk spinat 3 finhakket vårløk 60 g kokte bondebønner eller soyabønner salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til en litt fast deig.
Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform.Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i minst 20 minutter.
Forstek paibunnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter slik at bunnen ser litt stekt ut.
Reduser ovnstemperaturen til 180°C.
Pisk sammen melk, fløte, egg, urter og krydder.
Fres spinaten i en varm panne slik at den faller litt sammen.
Ta ut paien av ovnen. Strø halvparten av den revne osten i over bunnen.
Ha spinat, bønner, vårløk og urter i eggeblandingen og hell fyllet over i paideigen.
Dryss over resten av osten.
Sett paiformen inn ovnen og stek i 20–25 minutter til fyllet har stivnet og lett gylden.Server med et dryss av estragon. En frisk salat hører med.
Du kan også bruke en ferdiglaget paibunn.
Oppskrift hentet fra Frukt.no