Tomatrisotto

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Tomatrisotto

En herlig og enkel middag. Tomatene får en aromatisk og ekstra god smak når de bakes i ovnen.

20-40 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 dl arborioris (risottoris) 2 båter hvitløk 1 liten løk 4 aromasopp 250 g modne røde cherrytomater 2 ss olivenolje 1 dl vann 1 ts hvitvinseddik 0.5 l grønnsakbuljong (utblandet) 4 ss revet parmesan 2 ss blader av frisk timian

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, løk og aromasopp.
Del cherrytomatene i to.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Legg tomatene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.
Bak tomatene ovnen i ca. 20 minutter.
Kok opp buljongen.
Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løk, hvitløk og sopp blank i olje over middels varme.
Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
Hell på varm buljong – litt av gangen.
Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
Tilsett revet parmesan (spar 1 ss til topping). Rør rundt.
Tilsett tomatene (spar noen tomater til topping!) og rør godt.
Server med noen bakte tomater, timianblader og et dryss av parmesan.

Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv