Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Urtepai med sopp
I en pai kan du nesten ha hva du ønsker og hvilke urter du liker. I denne har vi brukt basilikum og kruspersille sammen med sjampinjonger og revet ost. Pai er også en fin måte å bruke opp restemat du har i kjøleskapet eller i fryseren.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 g Paibunn: 3 dl hvetemel 100 g smør 2 ss kaldt vann 2 g Fyll: 1 dl hakket frisk basilikum 1 dl hakket frisk kruspersille 1 løk 200 g frisk sjampinjong 4 egg 3 dl matfløte 2 dl revet hvitost smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
Trykk paideigen ut i en smurt paiform – 24 cm i diameter – og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.
Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost.
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.
Oppskrift hentet fra Frukt.no