Urtepai med sopp

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Urtepai med sopp

I en pai kan du nesten ha hva du ønsker og hvilke urter du liker. I denne har vi brukt basilikum og kruspersille sammen med sjampinjonger og revet ost. Pai er også en fin måte å bruke opp restemat du har i kjøleskapet eller i fryseren.

40-60 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

40-60 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 g Paibunn: 3 dl hvetemel 100 g smør 2 ss kaldt vann 2 g Fyll: 1 dl hakket frisk basilikum 1 dl hakket frisk kruspersille 1 løk 200 g frisk sjampinjong 4 egg 3 dl matfløte 2 dl revet hvitost smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.
Trykk paideigen ut i en smurt paiform – 24 cm i diameter – og sett den kjølig i ca. 15 minutter.
Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.
Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost.
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.
Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter til paien er fast og gyllen.
Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv