Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Brandade i hjerteblader
Brandade er enkelt og greit en smakfull potetmos iblandet kokt klippfisk eller torsk. En typisk rett fra Provence. Her er brandaden servert i hjertesalatblader. Passer ypperlig som en liten middagsrett, til forrett eller som én av flere småretter til tapas.
20-40 min
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 400 g ferdig kokt klippfisk eller lettsaltet torsk 600 g poteter – melne 1 stilk frisk timian 1.5 dl melk 3 båter hvitløk – finhakket 0.5 dl olivenolje ½ ts pepper 1 ts kajennepepper ½ ts salt saften av ½ sitron 1 ss hakket frisk gressløk 3 reddiker i skiver 8 blader hjertesalat
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melk sammen med en stilk timian.
Sil av melken og fjern timianstilken.
Mos potetene sammen med noe av den varme melken.
Tilsett olje, krydder og hvitløk.
Smak til med sitronsaft.
Rens kokt fisk for skinn og ben. Del fisken i grove biter. Bruk gjerne fingrene.
Bland fisk og poteter.
Server brandadaen i blader av hjertesalat eller på ristet brød.
Pynt med hakket gressløk og skiver av reddik.
Oppskrift hentet fra Frukt.no
