Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni til hele familien

Ikke bare er dette en deilig og sunn grateng med brokkoli og blomkål, den er enkel å lage til hele familien. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

20-40 min

0,5 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

Tidsbruk:

20-40 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 brokkoli Liten 1 blomkål 500 g makaroni 3 egg 6 dl matfløte 200 g hvitost Håndfull timian Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
Kok makaroni* etter anvisning på pakken.
Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsakene bare er såvidt møre.
Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
Visp sammen egg*, matfløte*, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen. 
Dryss revet ost* på toppen. 
Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.

 Tips:

Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til. 
Rester av makaroni fra blomkålgratengen og tomatsuppe kan brukes i one pot pasta-oppskriften under.

Allergener:

Egg
Melk/laktose: Bruk laktosefri matfløte v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi.
Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv