Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni til hele familien
Ikke bare er dette en deilig og sunn grateng med brokkoli og blomkål, den er enkel å lage til hele familien. Oppskriften er beregnet til 10 barn.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 brokkoli Liten 1 blomkål 500 g makaroni 3 egg 6 dl matfløte 200 g hvitost Håndfull timian Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
Kok makaroni* etter anvisning på pakken.
Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsakene bare er såvidt møre.
Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
Visp sammen egg*, matfløte*, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen.
Dryss revet ost* på toppen.
Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.
Tips:
Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til.
Rester av makaroni fra blomkålgratengen og tomatsuppe kan brukes i one pot pasta-oppskriften under.
Allergener:
Egg
Melk/laktose: Bruk laktosefri matfløte v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi.
Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes.
Oppskrift hentet fra Frukt.no