Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Grønnsaklapskaus
En enkel og veldig god variant av lapskaus med masse gode grønnsaker og med melne poteter som jevner lapskausen. Den er kjempefin å fryse ned om du mot formodning skulle ha noe igjen etter middagen.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
40-60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 1 l grønnsakbuljong (utblandet) 3 gulrøtter 1 liten kålrot ½ sellerirot 6 melne poteter 1 purre 1 ss finhakket frisk kruspersille 2 laurbærblad salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skrell alle grønnsakene og potetene (bortsett fra purren). Skjær grønnsakene og potetene i like store terninger.
Kok opp buljong og ha grønnsakene og laurbærblad i. Kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Potetene går gjerne litt i oppløsning og det er meningen. Potetene er med å jevne lapskausen.
Skyll purren godt og skjær den i skiver. Ha i purren i siste kokeminutt.
Server lapskausen med et godt dryss av persille og nykvernet pepper. Flatbrød hører også med.
Persillerot og pastinakk er også nydelig i denne lapskausen.
Oppskrift hentet fra Frukt.no