Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Linseburgere
Ønsker du en kjøttfri dag eller to i uken, så er linseburgere et supergodt alternativ. Sammen med deilige grønnsaker som avokado, tomater og løk så er middagen i boks. Server de gjerne ved siden av råstekte poteter i stedet for i hamburgerbrød.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
Over 60 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 250 g røde linser 2 gulrøtter – skrelte 100 g skrelt sellerirot i terninger 1 finhakket løk 1 ss olivenolje pepper 3 ss potetmel 1 egg 1 ss tomatpuré 2 ts røkt paprikapulver 1 ts hakket frisk timian 10 valnøttkjerner 1 ts spisskummenfrø 1 dl hakket bladpersille olje til steking
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skyll linsene godt under rennende kaldt vann. De kan gjerne bløtlegges på forhånd – det forkorter koketiden.
Kok linsene på svak varme til de er møre – 10-15 minutter. Hell av vannet og avkjøl litt. Bruker du ferdig kokte linser fra boks, så må også de skylles godt.
Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olivenolje og bak dem i ovn på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl grønnsakene litt.
Kjør linser, grønnsaker og nøtter raskt sammen i en kjøkkenmaskin.
Bland i resten av ingrediensene og smak til med pepper.
La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast og fin.
Form deigen til hamburgere, og stek dem i litt olje i en varm panne.
Etterstek dem i ovn på 200 grader til de er gjennomstekte, ca. 20 minutter.
Server linseburgere med skiver av avokado eller et par skjeer guacamole, tomatskiver og løkskiver i grove hamburgerbrød, eller sammen med råstekte poteter.
Oppskrift hentet fra Frukt.no
