Lunsjsalat med brokkoli, tomat og rødløk

Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no

Lunsjsalat med brokkoli, tomat og rødløk

Det er en fin vane å sette lunsjsalat på ukesmenyen. Bruk gjerne friske grønnsaker du har til overs. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i en salat. I salaten vår har vi brukt brokkoli, cherrytomater, rødløk, sukkererter, m.m.

Under 20 min

2 av 5 om dagen

Antall porsjoner:

4 porsjoner

Tidsbruk:

Under 20 min

Ingredienser:

Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 200 g brokkoli i små buketter 20 røde cherrytomater 1 rødløk i skiver 10 sukkererter delt i to på langs 1 pk småbladet salat 4 reddiker i skiver ½ slangeagurk i skiver 4 ss ristede pinjekjerner 4 ss kjerner fra granatepler Dressing 3 ss olivenolje 1 ss hvitvinseddik ½ ts salt kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte

Vask, tørk og del grønnsakene som beskrevet. Små salatblader kan være hele.
Bland grønnsakene forsiktig sammen, i en vid bolle.
Dryss over granateplekjerner og ristede pinjekjerner.
Bland olje og eddik godt sammen til dressing. Smak til med litt salt og pepper.
Hell dressingen over rett før servering eller server den ved siden av.
Slik angriper du et granateple: Skjær av toppen på granateplet. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Brekk delene fra hverandre og pirk ut kjernene i granateplet. Dette kan du gjøre i en bolle med kaldt vann så slipper du søl. Om du ikke bruker alle kjernene oppbevarer du resten i en tett liten boks.

 

 

Oppskrift hentet fra Frukt.no

Handlekurv