Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Wok med hodekål
En nydelig og enkel wok, her med kål. I en wok kan du bruke de fleste grønnsakene og det er en fin måte å få spist litt ekstra grønnsaker på. Perfekt middag når du ønsker et kjøttfritt alternativ eller du har ryddet i kjøleskapet.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 2 ss olje til steking 5 aromasopp 1 finhakket rød chili 1 ss finrevet frisk ingefær 3 båter knust hvitløk ½ rød paprika i biter eller skiver 1 snittet gulrot ½ snittet purre 1 chiaggiobete (polkabete) i biter 100 g blomkål i buketter ¼ snittet hodekål saften av 1 lime 1 ts flytende honning ponzusaus 1 dl grovhakket frisk koriander
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Skjær aromasoppen i skiver.
Rens og finsnitt grønnsakene.
Varm olje i en stor panne, gjerne en wokpanne om du har.
Fres chili, ingefær og hvitløk blank og tilsett soppen. Fres videre til soppen har fått litt farge.
Tilsett de finstrimlede grønnsakene, bortsett fra kålen. Den skal i til slutt. Kålstimler trenger minst tid og de kan gjerne være litt al dente som menes at det er litt tyggemotstand. Det er en fordel å ikke wokke for mye av gangen.
Smak til med litt honning, salt og pepper og server med ponzusaus (eller soyasaus) og koriander.
Om du ønsker kan du servere ris eller nudler ved siden av.
Beregne ca. 200 gram finsnittet grønnsaker pr person. Peanøtter og ristede valnøtter er også nydelig i wok.
Oppskrift hentet fra Frukt.no