Lag maten selv – eller få den levert av Cateringo! Se meny her: www.cateringo.no
Salat med stekt spekeskinke
Stekt spekeskinke er nydelig når den får noen minutter i ovnen. Sprø og fin, og helt perfekt i salater – som denne.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen
Antall porsjoner:
4 porsjoner
Tidsbruk:
20-40 min
Ingredienser:
Ingrediensliste
Porsjoner 1 porsjon 2 porsjoner 3 porsjoner 4 porsjoner 5 porsjoner 6 porsjoner 7 porsjoner 8 porsjoner Ingredienser 150 g kokte hvite bønner 12 skiver spekeskinke 1 hjertesalat ½ isbergsalat 1 pk ruccula 1 slangeagurk 1 fennikel Dressing 1 båt presset hvitløk 1 ts grov sennep ½ ts pepper 2 ss hvitvinseddik ½ ts honning 4 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte
Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter.
Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter.
Ta skinken ut og avkjøl.
Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje. Smak dressingen til.
Skjær fennikel i tynne strimler.
Bruk en potetskreller til å lage bånd av agurken, eller skjær den i terninger.
Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
Server med godt brød til.
Les mer om isberg -salat her
Oppskrift hentet fra Frukt.no